16.07.19-19.07.19 – en by med en læge

Mit eget værelse og en storby

Efter en lille forskrækkelse med maven i Mitzpe Ramon var jeg utroligt lettet over at kunne sætte fødderne i Haifa. Med sine 278000+ indbyggere er byen Israels 3. største og muligheden for at komme til en læge var langt større end midt i ørkenen.

Derudover var det lige så billigt at bestille eget værelse, som at få en seng på en sovesal. Det betød at jeg bakkede ind med mine ting på et lille kammer, hvor jeg skulle være i 3 overnatninger.

Verdens mindste metro

Nu er Haifa dog ikke en by med alt for meget at lave. Altså jo, jeg havde Baha’i Gardens som udsigt når jeg ventede på bussen, der var et utal af toppe at udforske, jeg tog en ‘cabel-car’ og så var der noget med Elijah’s hule (som altså, hvis man læser Bibelen korrekt ikke helt geografisk kan passe).

Udsigten fra busstoppestedet

Men hvad gør man, når man ligesom har udtømt byen for kulturelle indslag? Man vender tilbage til ens rejse-bibel: Lonely Planet, og efter at have konfereret med den, fandt jeg ud af, at Haifa var i besiddelse af Israels ENESTE og verdens MINDSTE undergrund! Og det skulle prøves.

Det viser sig, at man er igang med at lave en fancy metro i Tel Aviv, og at man har forsøgt i Jerusalem, men måtte give op og lave en form for letbane istedet, da man fandt arkæologiske fund for hver gang man gravede under byen.

Vi venter på metroen – one way…

Turen var 8 minutter lang og simpelthen “bare” en tur op af en af toppene, hvor man kom op på toppen af Baha’i Gardens.

Men ud over storcentre og nye vandresandaler

Men ud over at jeg (endelig!!) fik købt vandresandaler i et af Haifa’s mange storcentre (første gang jeg fandt reel vestlig lignende shoppe-muligheder), kørte i Cabelcar op af en bjergside og metro på den anden, var der ikke det helt store at opleve i Haifa. Faktisk er det en fantastisk by at tage på ture fra, men det er sådan set også det.

Jeg fortryder ikke dette stop på rejsen, for det bragte noget tiltrængt ro på, men næste gang er der nogle ting i nærområdet jeg hellere vil se end forsøge at få mine 20000 skridt ved at vandre op og ned af Haifa’s mange bjergtoppe.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *