Tærter er simpelthen det nemmeste at lave. Ihvertfald hvis I spørger mig. Jeg ELSKER tærter. Det er så nemt, og så kan man fryse dem ned og tage et stykke med i madpakken til frokost. Denne her gang er det en lidt anden slags tærte jeg gerne vil dele med jer. En tærte der er blevet en af mine yndlings og så er den nem at lave. Inspireret af Femina & Familie Journalen, har jeg lavet en glutenfri og mælkefri version af en Citron-Marengs-Tærte.  Jeg ligger den herind både så I kan få glæde af den, men også til mit eget lille bibliotek af gode opskrifter der nemt kan hives frem, når det er nødvendigt.

Bunden:
250 gr. Glutenfri mel (enten en blanding af glutenfri mel, mandler (eller anden slags nødder) og kokosfibermel).
90 gr Becel smør.
6 spsk vand.

Bland alle ingredienser i en skål til man kan behandle den som en fast dej. Jeg plejer bare at fordele dejen i et tærtefad og ind i ovnen ved 200 grader i omkring 15-20 min. indtil den er gylden i kanterne. Nogle ville putte dejen i køleskabet i en time inden. Men det er smag og behag. Husk at stikke huller i dejen med en gaffel inden den sættes i ovnen.

Citron-fyldet
Saft fra 2 citroner (ca. 1 dl, men husk at gemme 1 tsk til marengsen)
skalden fra 2 citroner.
3 æg.
3 æggeblommer.
1 dl plantemælk (mandelmælk eller soyamælk).
1,5 spsk glutenfri mel.
125 gr flormelis
50 gr Becel.

Bland citronsaft, skal, æggene og æggeblommerne, mælken, melet og flormelisen i en gryde. Bliv ved med at rør i gryden imens massen langsomt bliver opvarmet. Tilføj smørret lidt efter lidt og bliv ved med at rør i gryden indtil den bliver mere cremet. Spred cremen ud over tærtebunden og sæt kagen i køleskabet indtil den er helt stiv (det er en god ide at lave dette aftenen før, så den kan stå og størkne i køleskabet. Ellers er den god efter et par timer.

Marengsen:
3 æggehvider,
1 tsk citronsaft.
150 gr sukker.

Pisk æg og 4 spsk sukker og citronsaft sammen. Pisk det til det er fuldstændig stift. Derefter tilsættes resten af sukkeret langsomt. Når marengsen er klar, kan man lave fancy flot top med en pose og lave stjerner, eller man kan bare fordele marengsen ovenpå den. Bag herefter tærten i ovnen ved høj varme indtil marengsen er gylden. Vær sikker på, at marengsen er klar inden du tager tærten ud. Den skal helst ikke være flydende.

Jeg har lavet til og med citroncremen aftenen før og så marengsen lige inden den skulle serveres. Det har fungeret rigtig fint. Jeg har også prøvet at lave til og med citroncremen og lagt det hele i fryseren i 1/2 t – 1 t. Det er ikke helt optimalt men det skynder processen en smule. Jeg har også oplevet, at jeg er kommet til at være lidt for ivrig med marengsen og har taget den ud af ovnen for tidligt. Det gør at marengsen er lidt for cremet og ikke så stiv som den skulle have været.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *