I sidste uge fik jeg æren af at fejre en veninde. Hun havde lavet fantastisk, vegetarisk mad og havde forsøgt at omdanne den til en glutenfri og mælkefri version. Hun er en af de veninder der er så god, at forsøge at sikre jeg også kan fortære noget, når jeg bevæger mig over broen til hendes hybel. Denne gang var det en pastaret, der var overstrøet med hjemmelavet ostesovs og ostestrimler. Min version manglede disse smagselementer, men smagte lige så udsøgt til trods. I toget på vej hjem var funderede jeg over, hvordan jeg kunne lave den samme creme og genskabe retten med en mælkefri og glutenfri form for “ostesovs”. For den er nem. Den er lækker og noget nær perfekt!

Den version jeg har fået genskabt har desværre mistet dens vegetariske glans, men bacon giver bare et eller andet til smagsløgene. Derfor skal den ind i mit bibliotek over mulige aften-retter. Det fantastiske ved retten er, at det er den slags ret, hvor man bare lige kan tømme køleskabet for grøntsager og undgå madspild.

Ingredienser:
250 gr Glutenfri pasta (de aflange rør).
250 ml Madlavningsfløde af soya.
3 spsk gærflager.
1 pakke baconstrimler.
1 Squash
1 rød peberfrugt.
2 store gulerødder.
2-3 forårsløg.
3-4 store champignoner.
cheddar-lignende ost fra Violife.

Kog pastaerne i forvejen, ikke for meget. Sæt bacon over på en pande og lad det simre lidt. skær alle grøntsager i firkanter og tilsæt det i panden med bacon. Vend det hele let på panden og overfør det i et ovnfastfad. Tilføj pastaen og bland det hele til en stor blanding. Tilføj derefter salt, peber og muskatnød. Bland madlavningsfløden og gærflagerne, og tilføj det i fadet.

Sæt det i ovnen i ca 20-25 min ved 200 grader.

Riv derefter ost over retten og server med brød og et glas rødvin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *