Finax er en fantastisk ting. De har deres helt egen glutenfrie mel-blandinger, hvor man enten kan købe en glutenfri version eller en glutenfri og mælkefri version. Det lækre ved disse mel-blandinger er, at man som regel ikke skal bruge andet end gær. Det er derfor nemt lige at købe disse blandinger, hvis du skulle få besøg af en der ikke spiser gluten. Vær dog opmærksom på, at brødblandingerne ikke er fuldstændig glutenfrie. Hvis du derfor skal bage brød af mel der er naturligt glutenfrit, vil jeg derfor foreslå at du går den lange, lidt besværlige vej uden om disse mel-blandinger. Det er desværre det bedste resultat for de glutenallergikere der helt undgår gluten og spiser produkter der er naturligt frie for gluten. Da jeg selv først skulle lave min kost om, var de virkelig gode alternativer til godt brød – eller nogle af varianterne var. I denne blog vil jeg give min vurdering af de 3 melblandinger som både er mælkefri og glutenfri.

Denne “Lågprotein Mjölmix” var den første jeg prøvede efter at jeg lagde min kost om. Hvis man følger opskriften på siden, er resultatet nogle spiselige boller, som egentlig smager ok. Det eneste der er, er at billederne på pakken er lidt misledende. Bollerne får en underlig hvid farve. Det kan tage lidt overvindelse faktisk at spise dem – for de ligner ikke de boller man plejer at lave fra almindeligt mel. Smagen er lidt sjov, når man forsøger at lave brødet, men når man vender sig til det er det ikke så slemt.

Derfor bruger jeg dog ikke selv mel-blandingen til boller eller brød. Jeg vil gerne lave brød som ikke ser anderledes ud, så mine ikke glutenallergiker venner kan spise dem uden at tænke over eller kunne smage og se, at de er glutenfrie. Istedet bruger jeg blandingen til kager og pandekager osv. Der er det faktisk ikke et problem at det bliver lidt lysere. Det er min erfaring, at krydderier osv farver kagen, eller pandekager lavet med denne mel-blanding stegt på panden ikke er meget anderledes end helt almindelige kager og pandekager. Flere af mine venner og familie har intet imod at spise kager eller pandekager jeg har lavet med denne mel-blanding. Faktisk bemærker de ikke at det er glutenfrit. Derfor får denne mel-blanding ♥ ♥ ♥ ud af 5 hjerter. Det er et ok alternativ i andet end brød.

Denne melblanding er til gengæld en anden sag. “Grov mjölmix” fra Finax giver brød der ligner helt almindeligt brød. Man vil ikke kunne se udenpå at brødet er anderledes indeni. Opskriften på siden er dog lidt underlig, for man skal bruge noget sirup, jeg aldrig har haft i skabene, når jeg har skulle bage med denne mel-blanding.

Jeg har dog aldrig rigtig været glad for brødet jeg fik ud af melblandingen, og det har derfor været lidt en tanketorsk når jeg er kommet til at købe det. Desværre har brødet nemlig en eftersmag af sæbe, som gør at brøddet bliver utiltalende at spise. Det er under alle omstændigheder ikke et brød jeg ville servere for mine venner eller familie. Og slet ikke en blanding jeg vil have som fast inventar i skabet. Denne blanding får derfor kun ♥ ud af 5 hjerter – fordi det i det mindste ligner det helt almindelige brød. Men det er ikke noget jeg ville byde andre at spise.

finax’ “Fiberbrödmix” er til alle tider min absolut favorit af Finax’ melblandinger. Den har konsistensen og farven som et helt almindeligt groft brød og så har den en lækker smag af krydderier. Det er nemt at lave brød ud af det, selvom jeg aldrig rigtig har formået at få 2 brød ud af denne blanding. Tror mine måle-forhold er lidt anderledes.

Dette brød er et brød jeg ikke ville have nogle kvaler ved at introducere for mine venner og tror egentlig heller ikke de ville lægge mærke til at det var glutenfrit og mælkefrit. Faktisk ville jeg gå så langt som at sige at brødet sagtens kan være et alternativ til vores danske rugbrød og ville nemt kunne blive til lækre sandwiches til madpakken. Melblandingen får hele ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ for genial smag, virkelig tiltalende udseende og for at gøre det så nemt at bage.

Melblandingerne kan findes i de store supermarkeder og man skal som regel ikke bruge andet end gær til at lave brødet.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *