I know, der er en hulens masse opskrifter på vafler. Man kan gøre alt muligt med dem og pifte dem op på alverdens måder. Indtil for nyligt har vafler været en af de der ting jeg har haft store problemer med. Men så faldt jeg over den her opskrift og siden har jeg max brugt 5-10 min på prep og så er der mad lidt efter. Easy piecy. Og så kan man lave dem på alle mulige måder, så man kan spise dem morgen, middag eller aften! Lad mig afsløre en lille hemmelighed: Jeg har levet af dem de sidste 24 timer. Opskriften er så nem, at jeg kan huske den i hovedet, have den klar på 5 minutter, og tilføje ingredienser alt efter hvornår på dagen jeg serverer dem! Her er basis-opskriften:

Basis-opskriften:
3 Æg.
1 dl vand.
1,5 dl havregryn (GF)/ Glutenfri Havregrynsmel.
Et lille skvis salt.
1 tsk bagepulver.

Tænd for vaffeljernet. Bland alle ingredienser i en af de der plastkander. Dejen skal være flydende, men ikke for flydende. Så vurder selv hvor meget væske/ mel der skal i. Så snart vaffeljernet er varmt kan blandingen blive til vafler! Nemt ik?

Man kan også tilføje 100 gr frossen spinat (før det tilføjes dejen, tø spinaten op ved at hælde kogende vand over i en skål. Si spinaten og tilføj til dejen. Blend blandingen, inden blandingen kan forvandles til vafler). Eller mos 2 bananer til blandingen. Den kan også spices op med forskellige krydderier – kardemomme, vanille, eller kanel – eller alle 3 på en gang. Kun fantasien sætter grænser!

Server med flødeskum, eller lav spinatvaflerne om til en kyllingeburger, ELLER server med flødeost, spinatblade og laks! Vafler er simpelthen det nye sort!!!! Fantalastisk!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *