Af grunde jeg har gemt til en ny blogserie, prøver jeg i denne jul at skære sukkeret fra de fleste af julegodterne uden at være for hysterisk med det. Jeg er ikke blevet et total sundhedsfreak – selvom jeg beundrer de der kan skippe sukkerkartoflerne og den tykke, lækre cremede sovs. Af helbredsmæssige årsager har det bare været nødvendigt. Men nok om det – det må vente til en anden gang.

Siden jeg blev GF’er har jeg eksperimenteret med at finde den rette smag til risengrøden og ris’a’la’manden. Der er mange gode råd og fifs men den her er til dato den bedste og så er der ikke tilsat sukker, bortset fra det der måtte være i mælken og soyafløden!

Ingredienser:
2,5-3 dl Grødris.
1 l. mandelmælk.
1-1,5 Alpro soyafløde.
Vanillestang.
Hakkede mandler.

Kog grødrisene i 3 dl vand til det bliver til en grød. Tilføj derefter mandelmælken under omrøring og vaniljestangen skåret i halv. Under omrøring kog det op på middel varme. Derefter lad den stå og simre på lav varme og sørg for at røre i den i ny og næ.

Når grøden er færdig og afkølet, pisker man alpro-fløden til den er helt stiv i det og vender den i grøden sammen med hakkede, smuttede mandler. Hermed er der ris’a’la’mande til alle der af en eller anden grund ikke indtager mælkeprodukter!

Jeg kan godt lide den her sukkerfrie og saltfrie variant. Man kan smage elementerne og essensen af mandelmælken. Samtidig med at denne ris’a’la’mande ikke ligger tungt i maven.

Server helst med kirsbærsovs!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *