Jeg elsker amerikanske pandekager og specielt dem her. De er nemme at lave og lækre luftige. Der skal ingen sukker i og kan steges på en pande uden fedt, hvis man er i besiddelse af de der smarte pander hvor man ikke behøver sådan noget som fedt for at lade pandekagerne slippe. Så der er minimeret på det usunde, så man kan fyre godt under siruppen når man spiser dem.

Ingredienser:
3 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 tsk vanille.
100 gr boghvedemel (eller andet alternativ).
1,5 dl plantemælk (Soya eller mandelmælk).
Evt 1 tsk kanel og skiveskårne og skrællede æbler.

Fremgangsmåde:
Del æggehvider og æggeblommer ad. Pisk æggehviderne med saltet til skålen kan vendes på hovedet uden at indholdet falder ud. Bland æggeblommer, mælk, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål for sig. Vend melen ind i den til den får en flydende men ikke for flydende konsistens og herefter vender man æggehviderne i blandingen. Vend dejen til æggehviderne bliver en del af dejen. Til sidst klatter man dejen på en pande, vender og værså god – så er der amerikanske pandekager.

Hvis du er til lidt ekstra muf og mums kan man med fordel vende 1 tsk kanel i og evt 1-1,5 æble (skrældet og skåret i tynde skiver) i dejen og stege dem på panden. Det gør dem også monster gode!

Alt jeg har tilbage at sige er: Velbekomme.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *