Recipe in English below. 

Mel er en af de mere bøvlede ingredienser, når man bager glutenfrit. FINAX har nogle lækre alternativer til brød som både er glutenfrit og mælkefrit (GF & MF), men resultatet af denne opskrift er en af mine personlige favoritter. Plus ved denne er at den er hurtig at slå sammen, man skal kun bruge 1 slags glutenfrit mel  og den er grundlaget for mange spændende muligheder. Jeg har selv brugt den til: Boller, pølsehorn og pizza-bund.

Ingredienser: 
300-350 g Glutenfrit Havremel (LEV GODT Glutenfrit Havremel / REMA 1000’s Glutenfrie Havremel)
50 gr gær
5 dl lunken vand
2 spsk FiberHUSK* / 1 dl Pofiber*
Salt
Evt lidt sukker

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilføj derefter FiberHUSK, salt (og sukker) til blandingen og rør indtil det bliver en underlig klistret masse. Pisk gerne i 2-3 minutter inden du begynder at tilføje mel. Når massen er sammenhængende og klistret tilføjes melen. Jeg bruger selv min Kenwood og lader den bare køre imens jeg tilføjer melen indtil dejen er fast. Der skal lidt mere mel i end man lige går og tror. Men det kommer også meget an på hvad du skal bruge blandingen til. Evt. eksperimenter lidt med mængden af mel, da det er lidt smag og behag om man vil have dem til at være luftige eller med lidt mere bid i.

Form dejen efter hvad du ønsker at bruge den til, evt lad dejen hæve i en halv til en hel time, hvorefter man skal bage det ved 200 grader ved varmluft.

Du kan med fordel tilføje kerner, olier osv. Dette er kun en grundopskrift til Glutenfrit bagning.

*FiberHUSK og Pofiber kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder og butikker. Ellers kan de bestilles over nettet eller i helsekostbutikkerne. 


Flour is one of the ingredients one may struggle with in the Glutenfree Kitchen. In the Danish stores there are different alternatives such as FINAX and there is tons of different recipes on glutenfree bread. The following recipe is my personal favourite which I have used for different purposes such as Pizza and bread.

Ingredients:
50 gr yeast
5 dl lukewarm water
2 tsp FiberHUSK / 1 dl Pofiber
Salt
Sugar
300-350 gr Glutenfree Flour made of oats.

Mix yeast and the water until the yeast is dissolved. Add FiberHUSK, salt (and sugar) and stir until the mixture is gooey. Stir in 2-3 minutes until the right texture. Next, you add the flour and this can be a bit tricky. You can experience a bit with this part to get the right texture!

Shape the dough according to what you want to use it to. Leave it be in a half to a whole hour and bake it by 200 degrees in the oven.

You may also add different oils and seeds to the dough.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *