Da jeg omlagde min kost til at være gluten- og mælkefri, troede jeg, at jeg aldrig skulle smage rugbrød igen. Jeg har prøvet mange forskellige bag selv brød for at finde det bedste til frokosten. Men har endnu ikke før i går fundet det helt rigtige brød.

Men i går, faldt jeg over et form for bag selv brød, jeg blev nødt til at prøve. Jeg køber som regel mel i Rema 1000 fordi det er det bedste mel jeg længe har prøvet. Lige ved siden af, stod brødet jeg bare var nødt til at prøve.

Det koster 25 kroner, tager omkring 1,5 time at lave og man skal kun tilføje vand og gær. Resultatet er et groft, velsmagende, rugbrødslignende brød. Det var en anelse blødt at skære i, men det kan sagtens have noget at gøre med min entusiasme over brødet, hvilket forårsagede at jeg nok var lidt hurtig til at skære i det. Men det smager simpelthen så godt og vil fremover være en basal vare i mit glutenfrie og mælkefrie køkken. Desværre er det ikke rent glutenfrit og der er glucosesirup i, derfor vil dem der er gluten allergikere ikke kunne bruge dette brød. Men det er naturligt frit for mælk så den del er der ikke problemer med. Til trods for disse få kritikpunkter får brødet 5 ud af 5 stjerner for fantastisk god smag, groft lækker konsistens og sværhedsgrad at lave.


When I went gluten- and milkfree I never thought I would ever taste the Danish classic: “Rugbread”. A ‘rough’ peace of bread that is way more healthy than white bread. I have tried different ‘bake it yourself breads’ in order to find the perfect bread for lunch.

However, yesterday I found my favourite bread of all time. I usually buy flour in Rema 1000 because they have the best glutenfree flour and next to the flour was a DIY bread I had to try out.

It costs about 25 kroners, it takes about 1,5 hour to make and you only have to add water and yeast. The result is a dark bread which is probably the best I’ve ever tasted. This DIY bread gets 5 out of 5 stars from me and will be a basic in my glutenfree and milkfree kitchen.

These tests are based on products from Danish stores. 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *