Mit sind slog en kolbøtte af lettelse, da det var sivet ind, at aftenens begivenhed var aflyst. Ikke at jeg havde sagt ja af høflighed. Jeg havde faktisk glædet mig. Men min introverte side havde hele morgenen og formiddagen spillet mig et puds. Som en scene fra dr Jekyll og Mr Hyde, kiggede mit uforudsigelige introverte sind frem fra dets gemmer og meldte sit ankomst med en følelse af ikke at kunne overskue weekendens begivenheder. Alt hvad det havde lyst til var at nulre rundt, drikke light cola og spise glutenfri grove toastbrød med Becel (istedet for smør).

Hele ugen har mit sind slået knuder og skabt unødvendige neuroser over de nye kapitler jeg har åbnet på livets vej. Min introverte del af min personlighed har måttet lide under at starte et nyt sted og skullet lære nye mennesker at kende. Energien har langsomt sivet ud af mig og efterladt mig uoverskueligt træt. Al min energi har gået på, at forvisse mit sind om, at alle de problemer min fantasi kan finde frem, ikke kommer til at være tilfældet. Alt imens tiden som titusind vilde heste skubbede mig frem, har jeg selv fumlet med hænderne, for at trække i håndbremsen i et ønske om at kunne tage 2 sekunder for at komme op til overfladen og kunne følge med. Så da mit introverte sind’s grumme ansigt dukkede frem fra dets skjul som en eller anden Mr Hide, eller Hulk, havde jeg i et split sekund lyst til at græde over hvor uoverskueligt det var, at jeg skulle være ekstrovert om 8 timer (!!!!). For selvom der syntes at være god tid til at slappe af, drikke falsk cola, vande okidéerne og lytte til “Of Mice and Men” på lydbog, syntes min indre introvert at dette var langt fra nok.

Det lyder som om jeg bare slet ikke ville afsted i aften, og selvom mit indre jubler over ikke at skulle hive ekstroverten, og nyligt forfremmet netværker, frem, er det slet ikke tilfældet. Sandheden er, at jeg jubler over at kunne pleje min introvert, for at samle overskuddet til at møde verdenen endnu engang i morgen og ugen der kommer. For at kunne møde min veninde til en anden aften hun vælger med overskud, og kunne hive sjove Kat frem. Sjove, imødekommende og overskudsagtige Kat, der gerne vil lære flere nye mennesker at kende.

At være delvist introvert, delvist ekstrovert er ikke så lige til. For ligeså meget som jeg faktisk nyder at møde nye mennesker og udfordre min indre introverte, tryghedsnarkoman, ligeså meget bliver jeg nødt til at pleje mit introverte indre, for at kunne møde verdenen med overskud. Jeg er bare ikke altid god til at finde den balancegang der gør at weekenden ikke vælter på grund af små ekstroverte skridt jeg må tage.

Med disse ord vil jeg lukke computeren, lytte til “Charlotte’s Web” på lydbog (den anden er allerede færdig) og gå ud og smøre mig endnu en mad, imens jeg glæder mig over bare at skulle have pomfritter med mayo til aftensmad foran fjerneren. Ekstrovert er for en kort stund: Over and out!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *