Sidste uge var ugen, jeg gik mig i kast med at lave en cheesecake – en kage jeg har drømt om at lave, så jeg også kunne spise den, siden jeg så alle andre nyde én ikke så glutenfri og mælkefri version til min søsters fødselsdag i begyndelsen af denne måned. I starten var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det overhovedet ville kunne lykkes, men prøves skulle det og resultatet blev lettere vellykket, hvis jeg selv skal sige det.

Kagen jeg her præsenterer for jer skal ikke i ovnen, blot stå nogle timer på køl. Derfor anbefaler jeg at lave den med pasteroiseret æg (Jeg kan ikke stave til det ord!!! Helt seriøst mand!). Blot for at være sikker.

Opskrift: 

Bunden:
150 g. glutenfrie grovkiks (Semper har nogle glutenfrie Digestive kiks. 🙂 ).
100 g. smeltet Becel.

Begynd med at knus grovkiksene til mel-lignende tilstand. Derefter tilsæt det smeltede Becel og bland det sammen så det ligner en dej. Fordel bunden i en springform af 18 cm i diameter. Bunden kan blive lidt tynd, så kan man med fordel bruge 50 g mere af både grovkiks og Becel.

Bunden sættes til side enten i køkkenet eller i køleskabet.

Cremen:
4 husblas.
200 g. mælkefri flødeost-erstatning (kan købes i MENY, jeg brugte selv den der hedder”Jeezy”).
2 dl Alpro Cremefraiche (jeg brugte den der har en smag af mandler).
1 tsk vanilje sukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk citronsaft
2 æggeblommer
2 æggehvider
50 g flormelis

Begynd med at lægge husblasen i blød i koldt vand. Imens det står i vand, puttes erstatningsflødeosten i en skål med cremefraiche-erstatningen, æggeblommerne, vaniljesukkeret, citronsaften og citronskallen. Bland det sammen til en flydende “oste”-creme-masse. Derefter piskes hviderne stive og derefter tilføjes flormelisen. Vend æggehvide-massen i “oste”-massen. Tag husblassen op af vandet. Vrid dem ikke, men lad vandet sidde i – det gør ikke noget at der kommer lidt vand ved. Gør husblassen flydende over et vandbad og bland husblassen i massen.

Kagen:
Læg cremen ovenpå kagebunden i springformen og sæt kagen i køleskabet. Det kan godt tage noget tid, så kagen skal ikke laves i sidste øjeblik. Når cremen har sat sig, er kagen klar til at spise. Den kan pyntes med bær og andet godt! 🙂

PS: Den kan desværre ikke rigtig fryses. Har prøvet og selvom den stadig kunne spises, var det ikke fordi konsistensen var den samme. Så, been there, done that, not again. 😉

Enjoy.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *