Only in Danish

Pandekager er en helt normal spise, som jeg vil vove at påstå, at alle i DK kender til, men at lave dem glutenfrie og mælkefrie kan godt resultere i forskellige smagsvarianter alt efter hvilke slags ingredienser man vælger at blande sammen.

Jeg vil derfor præsentere dig for to forskellige variations-muligheder som resulterer i pandekager til 1 person, enten til madpakken eller til den søde tand, som måske kan gøre spare dig for en lille smule besvær og eksperimentering.

Madpandekager:
De er fantastiske til frokosten, aftensmaden eller madpakken og kan fyldes med alt hvad hjertet begærer – som du jo nok ved.

Ingredienser:
1 dl majsmel eller boghvedemel
2 dl rismælk / vand
1 æg
salt.

Da pandekager er enhvermandseje, regner jeg med at du ved hvad du skal gøre ved dejen. 😉 Det er vigtigt at fordele dejen i et tyndt lag på panden, da de kan blive en del tungere end de almindelige med hvedemel kan blive.

Resultatet er 2 lækre madpandekager, man kan fylde med salat, kød eller andet godt og tage med i madpakken.

Dessertpandekager:
Når det kommer til de her slags pandekager plejer jeg som regel at lave dem med boghvedemel og tilføjer vanillepulver eller sukker til blandingen.

Ingredienser:
1 dl Boghvedemel (Eller: 1/2 dl boghvedemel og 1/2 dl kokosfibermel)
2 dl Soyamælk, mandelmælk eller vand.
1 æg
vanillepulver
evt lidt sukker.

Igen ender du med 2 pandekager (måske mere 2,5 pandekage), hvor du kan fylde den med hvad du nu plejer. Selv plejer jeg at fylde dem med honning, peanutbutter, sirup eller bare syltetøj. ÅH mums.

Håber opskriften kan hjælpe med at gøre det der med det glutenfrie og mælkefrie køkken lidt nemmere. At leve uden mælk og gluten i ens kost behøver ikke være så besværligt. Man skal bare lige købe lidt anderledes

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *